24 December 2012

Blogger

Assalamualaikum ^_^

*Perhatian! Ini adalah entry syok sendiri namanya. Sila bersedia untuk euwwww..euwww...atau uwekkk...uwekkkk..Sekian terima kasih.*   ^_*

I want to share something. Wah, tak ada intro panjang-panjang ye kali ni, terus masuk ke main point. Erm dah setahun lebih saya involved dalam dunia blog dan dalam masa setahun lebih ini lah saya dapat kenal dengan ramai orang from different places, different background and have a different idea. Seriously best sangat bila dapat share the ideas or stories dengan readers dan lagi best bila ada yang sudi bagi komen, positif or negatif.

But the thing yang saya nak share is not about my experience as a blogger ke hape. Perkara yang saya nak kongsi dengan anda semua adalah tentang seorang blogger yang sama nama dengan saya, As. Saya lupa macam mana saya kenal dia. Kalau tak silap, through blog Aiman Azlan kot. Ya, ya, ya, the famous blogger and vlogger tu. Haaa, yang itu pun antara salah seorang blogger yang from nobody to somebody yang saya kenal. Eh, eh, dah cakap belit-belit nih kenapa?! Okay lah, enough said pasal Aiman because he is not the main character that I'm gonna talk about.

Kami, me and As tak kenal rapat pun. I'm a silent reader at her blog actually hehehe. Saya suka baca blog dia sebab very islamic and inspiring. Kalau tak percaya, boleh TEKAN SINI.I don't know how is she or how she looks like ke apa. Yang saya tahu, dia tak sihat. But I'm not very sure dia sakit apa. Atau saya yang tak alert?! Ohooo never mind.

One day tu kan, I got a comment for my unfinished cerpen. Yes, a comment from her. Haa??? Which cerpen??? Erm banyak sangat ke cerpen saya yang separuh jalan tu? Hurm tak apa lah, tak payah susah-susah nak cari, ini komennya...

'Tahniah dah grad :)'
'Teruskan buat apa yang kita minat, moga disitu Allah lorongkan kebaikan. Ameen!'

Touching... That's how I felt bila saya baca komen dia. Tak tau kenapa, maybe sebab out of nowhere tetiba je dia bagi komen yang sangat-sangat adorable macam tu. Dia kasi komen kat cerpen yang paling tak best pulak tu hahaha....cerpen yang dah lama bebenor dah ha. Rasa macam nak je jumpa dia and cakap thanks sangat-sangat, nak cakap yang saya appreciate sangat-sangat komen yang dia kasi tu. Wah, excited terlebih pulak kan. Macam la artis yang bagi komen sampaikan beria sangat nak say thanks segala.

Maybe orang akan fikir, 'eh eh budak nih pesal yang jakun sangat, orang komen kat blog pun nak kecoh ke? It's normal la dear little kiddo. Macam budak-budak la you nih.'

Ah, tak kisah lah orang nak cakap apa, yang penting saya sangat gembira dengan komen itu. I'm her silent reader okay, seriously tak expect pon yang dia akan baca my blog then bagi komen segala. Tapi kan, dah lama dah dia tak update blog, since august kalau tak silap. So, there's no latest update about her anymore. Hope to hear some news from her soon and I wish she is in a good condition with the people she love.

Ahaaa....itu lah perkara yang saya nak share sebenarnya hewhewhew. Eh, eh, I do appreciate other komen jugak tau. Pada yang sudi komen tu thanks banyak-banyak. Yang tak komen tu, it's okay saya faham hehehe...silent reader kan, macam saya jugak ekekeke.....

Okay lah, itu saja iklan untuk hari ini. Terima kasih sudi baca >_<






2 comments:

  1. tinggal jugaklah komen kat sini hehehe

    Nanti kita jalan2 lagi okes?

    akak ni dah lama tak tulis apa2 kat TM huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah dh lama tak nampak akak kat sini hehe

      oraittt...saya okay je :)

      haaa tu la, dah lama jgk tak nampak akak update kat sana kan. busy dengan bisnes la katakan ekekeke

      Delete