9 February 2012

Cinta Hati Kita

Assalamualaikum ^_^

Hari ahad lepas sume umat Islam menyambut hari kelahiran Nabi kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W. Alhamdulillah masih ramai yang sayangkan nabi kita. Tanda nya??? Dengan mengadakan sambutan seperti itu lah menunjukkan bahawa kita sangat sayangkan baginda.

Dedulu kat sekolah mesti ada belajar tentang sirah Rasulullah S.A.W kan. Sekarang pon still boleh belajar lagi pe. Kat mana??? Kalau nak tau serba ringkas tentang sirah Nabi boleh klik SINI

Sememangnya kita sebagai ummat Nabi Muhammad S.A.W haruslah mencintai Nabi kita kan. So, kalau nak tau kenapa kita harus cintakan Nabi kita boleh tekan CINTA nih ya kawan-kawan sekalian. >_<

Oh ya, saya ada terbaca tentang kasihnya Nabi Muhammad S.A.W terhadap ummat nya. Kalau tak silap lebih kurang macam nih,

'Sewaktu Rasulullah SAW menghampiri wafatnya. sebelum nyawa baginda diambil baginda bertanya kepada Jibril apakah hak umat nya di akhirat kelak.dan baginda berasa lega apabila Jibril memberitahu bahawa Allah berfirman kepadanya: 'Kuharamkan syurga bagi siapa saja, kecuali umat Muhammad telah berada di dalamnya.' 

Tapi kalau nak tau dengan lebih jelas dan terperinci tentang saat-saat kewafatan Rasulullah S.A.W boleh la tekan SINI  Yes, seriously sedih sangat. :(


Dan saya nak kongsi video nih jugak,



Happy Watching!!!! >_<





No comments:

Post a Comment