16 October 2011

Kuseru Rindu Itu

 
Sadly, the more you crave to be someone's beloved, the more you get pushed aside
 
Yes, itulah yang Idayu rasa bila Hisyam dengan sengaja bermain cinta dengan perempuan lain. The different is, she's not being pushed aside by him....
 
Hohoho intro cam gempak jiwang je kan. :) Actually saya baru je habis baca novel Hanni Ramsul, tajuknya kat atas tu ha... Novel dia sume best-best tau. Tapi yang nih extra best sikit sebab sangat lain dari yang lain. Jalan cerita ngan plot (eheh betul ke plot??!!) memang berbeza compared to previous novel. 
Nak tau tak novel nih pasal apa? Haaaa mesti nak tau kan..kan..kan... :p Okeh ceritanya macam nih, Hisyam dah kawin ngan Idayu dah 7 tahun dah pon dan hidup dengan bahagia dan gembira bersama anak tersayang. Mereka kawin bukan atas dasar chenta semata-mata, tapi pilihan keluarga. Macam mana entah tetiba boleh pulak Hisyam terjatuh chenta dengan Maisara yang sangat selfish tu sedangkan wife dia Masya Allah sangat lah baik budi pekerti, sopan santun, calon isteri solehah. Ish sakit hatinya bila tingat kat Maisara tu. (eheh emo pulak hahaha...) 
The best thing is, walaupon si Hisyam nih dah sayang giler kat Maisara tapi dia still tak boleh nak lupakan or tinggalkan wife dia macam tu je. (TAK BOLEH okay) Tanpa Idayu, life dia macam incomplete dan dia sayang sangat-sangat kat wife dia and mereka tu saaaaaangat romantik and loving gitu... :) *blushing*
Ish cam susah je la nak elaborate dengan lebih lanjut pasal novel nih. Dah time sekolah dedulu pon fail bab buat rumusan, summary sume.hewhewhew.Kalau nak tau dengan lebih lanjut pasal novel nih dan macam mana endingnya, sila lah beli novel KUSERU RINDU ITU oleh HANNI RAMSUL di bookstore berhampiran rumah anda. Sekian terima kasih >_<
 
 
 
Nih novel yang best tak hengat tuh. Kalau ada masa pergi la beli ya. RM26.00 je ^_^

2 comments:

  1. eheh tak meriah mne pon...eh makcik welcome to the blogger world teheeee

    ReplyDelete