27 October 2011

Aku Bukan Mistress

Assalamualaikum ^_^



Ishishish tajuk cam scary je kan...Haa??!!! Tak scary??? Okay fine memang tak scary pon... :p Nih satu lagi novel yang best dari author yang masih hijau dalam dunia penulisan *ececece ayat cam budak sastera je kan*hikhikhik

Tapi seriously novel nih sangat best. Nak tau nape? Sebab jalan cite sangat lain dari yang lain. Kalau baca memang tak expect citenye macam nih. Cite dia panjang tapi takde lah heavy sangat konfliknye. So, boleh je baca santai-santai cam tu je tak payah susah-susah nak pening-pening picit-picit kepala bagai time baca novel nih.

Oh ya, meh nak kasi hint sikit novel nih pasal apa.... Mya Arlissa kot nama dia (alah nama penuh tak penting pon kan) dah jadi mistress si Mikail nih since 2tahun lepas. Of course la kan dia ada sebab yang tersendiri kenapa jadi macam tu. Then timbul la macam-macam masalah bila kawan Mikail, si Adam tu pon dah syok kat Mya dan cuba buat yang bukan-bukan kat Mya. Yang tu kira cam tak mencabar sangat la kan, yang paling mencabar bila si Suzanne merangkap cousin Mikail nak ngorat balik si Mikail tu dan mama Mikail tak suka ngan Mya. Si Mikail nih pulak makin lama makin sayang pulak ngan Mya dan sangat baran tau. Takleh ada orang tengok or buat macam-macam kat Mya tu, mula lah dia nak kecoh-kecoh ngan orang tu. Tapi best la kan macam tu, means dia caring sangat kat Mya tu. Mya pulak cuba nak lari dari Mikail sebab dia dah tak sanggup nak bergelumang dalam dosa yang dah dia buat ngan Mikail.

Eh bukan tu je tau, ada banyak lagi lah konflik yang timbul diantara Mya ngan ex boyfriend dia, ngan Mak Ngah dia lagi. Seriously sume tu best... :) Haaaa nak tau tak lastly apa yang terjadi kat Mya ngan Mikail??? Kalau nak tau sila lah beli novel Aku Bukan Mistress by Acik Lana kat bookstore berhampiran rumah anda ya... >_<



Note: Eheh cantik tak tulisan beso kecik cam tu???teheeeee ^_*

No comments:

Post a Comment